10 idei de mărturii pentru botez handmade Leave a comment

Atunci când devii părinte, sentimentele de fericire și împlinire care te învăluie sunt de nedescris în cuvinte și este normal să-ți dorești să pregătești, pas cu pas, un botez de neuitat. Pentru a te asigura că petrecerea de botez va fi una formidabilă, este important să ții cont de toate detaliile și să pui accent pe absolut fiecare element în parte.

Există numeroase aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în organizarea petrecerii de botez, de la locație, meniuri și vestimentație, până la elementele tradiționale. Unul dintre acestea este oferirea invitaților unor mărturii de botez, în semn de mulțumire că ți-au fost alături în această zi atât de specială pentru tine.

Mărturiile pentru botez, căci despre aceste elemente ne dorim să-ți vorbim în articolul de astăzi, nu trebuie alese la întâmplare, pentru că ele vor simboliza amintirile frumoase pe care oaspeții le-au trăit în ziua botezului copilului tău. Dacă duci lipsă de inspirație, îți venim în ajutor cu o serie de idei de mărturii pentru botez, menite să-i impresioneze pe toți cei prezenți. Iată ideile noastre fabuloase!

Idei de mărturii pentru botez cu arome

Unele dintre cele mai inspirate mărturii pe care le poți oferi invitaților sunt cele aromate și delicioase. Și cum mărturiile de botez comestibile sunt printre cele mai grozave, avem pentru tine câteva idei de mărturii pentru botez handmade, pentru a-ți surprinde invitații într-un mod delicios. Iată ce amintiri dulci le poți oferi la eveniment!

1.    Borcane cu miere personalizate

Multe persoane aleg să ofere drept mărturii de botez un borcan cu miere de calitate. Aceasta este, poate, cea mai comună mărturie și se regăsește adesea la astfel de petreceri, motiv pentru care reprezintă o idee pe care să o iei în considerare. Pentru că vorbim despre mărturii pentru botez handmade și știm că îți dorești să fii cât mai original, îți sugerăm să impresionezi invitații printr-o mărturie handmade personalizată, decorând borcanele pentru miere cu flori de sezon și pictând pe acestea data petrecerii de botez. Deja ți-am povestit cum se depozitează corect mierea de albine, așa că poți da startul acestui proiect handmade pentru botez!

2.    Sticluțe cu bomboane colorate

De cele mai multe ori, la petrecerile de botez sunt oferite sticluțe cu bomboane drept mărturie. Dacă și tu vrei să recurgi la această variantă dulce pentru invitați, alege dulciuri cât mai gustoase pentru interiorul sticluțelor mărturii. De asemenea, îți sugerăm să ții cont și de sexul bebelușului. Dacă vorbim despre idei de botez pentru un băiat, îți sugerăm să alegi bomboane colorate în albastru. Dacă dorești să respecți tematica botezului pentru o fată, bomboanele ar trebui să fie roz.

3.    Cutiuțe cu fursecuri în forme amuzante

Tot la capitolul idei de mărturii pentru botez dulci se află și fursecurile preparate în casă. Dacă te pasionează patiseria, te provocăm să optezi pentru fursecuri preparate în forme de copt tip hăinuțe pentru bebeluș, cărucior de bebeluș, ursuleți sau biberoane, pe care să le decorezi apoi cu glazură albă și albastră pentru botezul băiețelului, respectiv albă și roz pentru botezul fetiței. Alege cutiuțe simple din carton, pe care să le decorezi cu hârtie colorată și interiorul cărora să pui mărturiile dulci pentru botez. Leagă cutiuțele cu panglici colorate și atașează fiecăreia un mesaj personalizat!

4.    Punguțe cu cele mai dulci cake pops

Nu există petrecere fără dulciuri sau petrecere de nuntă și botez fără cake pops! De data aceasta ne-am gândit să transformăm aceste cake pops în mărturii pentru botez delicioase. Există o mulțime de tutoriale online despre cum poți prepara cake pops la tine în bucătărie. Ia în considerare utilizarea aluatului alb pentru prăjituri și a glazurii albe, căci albul este o culoare semnificativă pentru botez. Adaugă aceste delicii în punguțe decorate cu panglici albastre sau roz, alături de un bilețel pe care să adaugi numele copilului și data botezului.

Sursa foto: Shutterstock

Idei de mărturii pentru botez cu simboluri

Taina botezului este adesea relaționată cu simboluri specifice, așa cum sunt hăinuțele albe de botez, porumbeii, uleiul, apa, lumina sau crucea. Iată cum poți introduce aceste simboluri în mărturii pentru botez deosebite!

5.    Sortimente de uleiuri esențiale

Uleiurile joacă un rol important în majoritatea ceremoniilor de botez, așa că poți relaționa acest simbol prin idei de mărturii pentru botez speciale. Achiziționează sticluțe de uleiuri esențiale și mici cutiuțe de cadou, apoi pune în fiecare dintre cutiuțe aceste uleiuri, alături de un mesaj personalizat și distribuie-le participanților la petrecere de botez.

6.    Brelocuri personalizate

Brelocurile personalizate sunt cadouri populare pe care le poți oferi celor prezenți la petrecerea de botez. Alege brelocuri care complimentează simbolurile botezului, așa cum sunt crucea, un porumbel sau un înger. Tonurile de argintiu funcționează perfect pentru aceste mărturii, la fel ca și nuanțele de alb, fildeș sau perlate. Alege să gravezi pe fiecare dintre acestea data botezului și cu siguranță îi vei cuceri pe toți cei prezenți!

7.    Recipiente cu lumânări parfumate

Un alt element simbolic pe care-l poți utiliza pentru mărturii de botez handmade este lumânarea. Utilă, practică și plină de simbolistică, o lumânare parfumată poate fi una dintre cele mai inspirate idei de mărturii pentru botez. Ale recipiente rafinate și elegante în care să plasezi lumânările parfumate, apoi decorează-le cu panglici cu talismane norocoase sau alte accesorii pentru botez și bilețele personalizate cu numele bebelușului și data botezului.

Sursa foto: Shutterstock

Idei de mărturii pentru botez cu semnificație

Botezul este un moment cu totul și cu totul special în viața unui părinte. Asigură-te că mărturiile tale reflectă semnificația evenimentului prin aceste idei de mărturii pentru botez pline de sens și încărcat cu emoție!

8.    O ramă de fotografie cu data gravată

Ramele de fotografii sunt utilizate de multă vreme ca mărturii pentru botezuri, nunți și alte sărbători semnificative, căci sunt frumoase și funcționale. Alege și tu astfel de rame de fotografii și alege să gravezi data botezului pe rama acestora, pentru a adăuga o notă specială de personalizare. Poți alege chiar să pictezi manual această dată pe mărturiile de botez!

9.    Un verset biblic preferat înrămat

Pentru că botezurile sunt ceremonii religioase, gândește-te să oferi invitaților în dar pasajele biblice preferate, relaționate cu Sfânta Taină a Botezului. Imprimă câteva dintre versetele preferate și încadrează-le în rame simple. Plasează ramele în punguțe speciale pentru mărturii și oferă-le invitaților de la petrecere!

10.    O pânză albă brodată cu numele și data botezului

Pânza albă este un simbol special al botezului, motiv pentru care oaspeții se vor simți onorați să primească o astfel de mărturie drept mulțumire pentru participare. Dacă te pasionează croitoria, poți chiar tu broda pânzele cu numele bebelușului și data botezului. Vei avea nevoie de pânză albă, ac și ață colorată albastră sau roz pentru a putea duce la bun sfârșit această mărturie de botez handmade. Pune micile pânze în cutiuțe frumos decorate și înmânează-le celor prezenți!

Sursa foto: Shutterstock

Acum cu siguranță te simți inspirat, după atâtea idei de mărturii pentru botez handmade, pe care le poți realiza cu ușurință acasă. Ține cont de sugestiile noastre și impresionează-i pe cei dragi cu aceste frumoase daruri de mulțumire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.